POŠILJKA STIGLA U SARAJEVSKU VIJEĆNICU Amir Gross Kabiri poslao paket Benjamini Karić, ona pozvala policiju

Benjamina Karić
Ilustracija/Facebook/N1

Na adresu Vijećnice u Sarajevu danas je stigao paket, a gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić otkrila je kako je paket upućen osobno njoj od strane Amira Grossa Kabirija čelnog čovjeka Aluminija.

"Na adresu Vijećnice danas je stigao paket Amira Gross Kabirija naslovljen na mene osobno koji podmuklim metodama nastavlja svoje pritiske i prijetnje. Trenutno su na mjestu događaja policijski službenici MUP-a ŽS koji provode istražne radnje. Želim ovom prilikom da se zahvalim FUP-u i MUP-u ŽS koji su koordinirano reagirali odmah. Svoju prijavu protiv Amira Grossa Kabirija upotpunit ću pošiljkom koju sam zaprimila", napisala je Karić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ona je dodala kako je ništa neće zastrašiti.

"Vjerujem u pravnu državu Bosnu i Hercegovinu i bilo kakvi pokušaji zastrašivanja neće me uplašiti. Ja sam gradonačelnica grada koji je izdržao opsadu i moja je obaveza, prema građanima ovog herojskog grada, da ne pokleknem pred prijetnjama", napisala je Karić.

Kako se vidi na fotografijama koje je objavila Karić, u pošiljci se nalaze šal i zastava Izraela i poruka: “7. listopad, nećemo zaboraviti niti oprostiti”.