GRADONAČELNICA SARAJEVA TUŽI KABIRIJA Vlasnik Aluminija joj odgovorio: "Vidimo se na sudu"

Benjamina KArić i Amir GRoss Kabiri

Nakon što je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić na društvenim mrežama objavila kako je tužila vlasnika Aluminij industrije Amira Gross Kabirija zbog uznemiravanja i slanja slika mrtve djece, nakon što ju je Kabiri, porijeklom iz Izraela prozvao kako je na pro-palestinskim prosvjedima u Sarajevu podržala Hamas, njihov se sukob preselio na twitter ili X bojišnicu.

Prijavila ga FUP-u, tuži ga za klevetu

Karić je napisala kako je jučer bila primorana podnijeti prijavu Federalnoj upravi policije protiv predsjednika Abraham grupe i izvršnog direktora Aluminija Amira Gross Kabirija.

"Naime, već nekoliko mjeseci žrtva sam konstantnog i skoro svakodnevnog uznemiravanja od strane spomenute osobe. Sa pozicije gradonačelnice uradila sam sve što je u mojoj moći u borbi protiv svake vrste nasilja, posebno nad ženama, ali postala sam žrtva istog. Meta ovog čovjeka postala sam onog trenutka kada nisam dozvolila da se za potrebe obilježavanja Dana države Izrael prekrije ploča na Vijećnici te na još nekoliko zahtjeva koje sam smatrala provokativnim, iako sam sve ostalo bila spremna ustupiti. Napadi su postali brutalniji u trenutku ikada sam javno osudila ubijanje nedužnih civila u Palestini, ali i ubijanje nedužnih civila u Izraelu. Od toga dana Amir Gross Kabiri što javno, što tajno- u inbox mojih društvenih mreža šalje fotografije ubijene djece, optužuje me da podržavam Hamas, osuđuje moju osudu ubijanja nedužnih u Gazi. Svojim objavama motivira i poziva svoje pristalice da rade isto što i on. Videa i fotografije brutalnih ubojstava i zlostavljanja dijeli i šalje meni osobno uz poruke koje sam shvatila kao prijetnju po sigurnost ne samo mene osobno, već i moje obitelji, poručujući mi u njima da će mi 'historija suditi vrlo brzo', te da mi se moji stavovi 'neće oprostiti' itd.

Nastavlja kako u njegovim porukama iščitava potencijalnu opasnost za svoju sigurnost, a posebno za svoje dijete.

"Nisam imala namjeru reagirati na način na koji sam reagirala, ali nakon sve učestalijih poruka Kabirija osjećala sam se ugroženo, uplašeno, najviše za moje trogodišnje dijete, te sam podnijela prijavu. Pored prijave Federalnoj upravi policije, podnijet ću i tužbu za klevetu. Zahvaljujem se stručnim licima iz FUP-a koji su postupili profesionalno i u domenu svojih mogućnosti poduzeli sve potrebne radnje" napisala je Karić na facebooku i X-u.

Kabiri: Benjamina Karić raspiruje antisemitizam

Kabiri je najprije jučer na svome instagram profilu prozvao gradonačelnicu Sarajeva za opravdavanje Hamasa i relativizaciju ubojstava.

"Benjamina Karić je tijekom prosvjeda u Sarajevu raspirivala antisemtizam koji je koristila za kratkovidne političke probitke. Čak je pustila suzu kako bi, rekao bih dramatizirala svoj nastup. A bio je površan", napisao je Kabiri koji je u toj objavi označio portale Hercegovina.info, Klix, Večernji, Bljesak, Dnevni Avaz, Fenu, te portal Hercegovina.in.

Nakon objave Benjamine Karić o tome kako ga tuži Kabiri se ponovno obratio javnosti uz poruku "Gradonačelnica Karić neće ušutkati nijednog Židova. Ne živimo u diktaturi kao što bi to ona voljela. Vidimo se na sudu".

Komentirao joj je i objavu na platformi X. U komentar je stavio zastavu Izraela a na njega se sručio gnjev komentatora koji prate profil Benjamine Karić. Većina komentara nije preporučljiva maloljetnicima, te osobama slabijeg želuca.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.