FOTO  POPIS SRETNIH DOBITNIKA Evo koje je poduzetnike potaknula Vlada HNŽ

šišanje
Ilustracija

Ministarstvo gospodarstva HNŽ dodijelilo je poticajna sredstva sa stavke "subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima (po odluci Vlade", utvrđene izmjenama i dopunama proračuna HNŽ za 2022. godinu, prema popisu odabranih korisnika. Pogledajte tko je sve dobio novce ovaj put od Vlade HNŽ-a, odnosno ministra Željka Laketića, koji se posebno proslavio nakon što je novac za hitne slučajeve dodjeljivao vlastitoj sestri. 

Odluka je donesena 30. prosinca, a potpisuje je ministar Laketić. Neki gospodarstvenici se bune, te vraćaju dobivena sredstva, smatrajući da je dodjela netransparentna. 

"Uvidom u tabelarni prikaz poticajnih sredstava jasno je vidljivo da je Povjerenstvo ministarstva favoriziralo, ne znamo po kojem temelju, valjda političke podobnosti, pojedina poduzeća, dok je ona koja bi to trebala zaslužiti na neki način stavljala u podređeni položaj. Upoznati smo i sa slučajem da je pojedinim aplikantima svjesno izbacivana dokumentacija iz spisa i odgovora na Javni natječaj iako postoje nedvosmisleni dokazi da je dokumentacija bila kompletirana. Drugim riječima, to praktično znači da su selektivno birana poduzeća koja su oštećena, priopćili su iz tvrtke Mil Company, koja se odrekla poticajnih sredstava u iznosu od 13 tisuća maraka, smatrajući da su sredstva nesrazmjerno dodijeljena subjektima koji ne zadovoljavaju ni minimum uvjeta iz javnog poziva.