POOŠTRAVANJE Slijede kazne od 1000 do 15 000 KM zbog nepoštovanja propisanih mjera

Minimalac, Vlada, zapadnohercegovačka županija , plaća, gospodarstvo, potrošačka korpa, rs, plaća, plaća, povećanje plaća, rs, Duško Milunović, virus, Covid-19, Anis Ajdinović, fk tuzla city, FK Velež, nagrada, Vlada FBiH, plaća, posao, Bosna i Hercegovina, razbojništvo, Policijska uprava Čapljina, Stolac, zaduživanje, banke, centralna banka, plaća, dohodak, potrošačka korpa
Arhiva

Tržni centri, prodavnice i ugostiteljski objekti u Federaciji BiH 'pod lupom' su inspektora koji vrše pojačanu kontrolu mjera s ciljem suzbijanja širenja virusa korona.

Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović rekao je da se u ugostiteljskim objektima, pogotovo u tržnim centrima, ne poštuju osnovne mjere, kao što je nošenje maski, držanje fizičke distance i održavanje higijene.

On je istaknuo da se omladina najmanje pridržava mjera, te ih je pozvao da se uozbilje. Ajdinović je najavio represivnije mjere, odnosno novčane kazne koje se kreću od 3.000 do 15.000 KM za pravnu osobu i 1.000 KM za odgovornu osobu.

"U Sarajevu, Zenici i Tuzli smo do sada izdali na stotine takvih rješenja", rekao je Ajdinović za Klix. On je najavio da će od ponedjeljka u Tuzlanskoj županiji na terenu biti više od 20 inspektora.

Ajdinović je apelirao da svi poštuju preporuke i da misle na svoje i zdravlje drugih ljudi. "Došli smo u situaciju da moramo biti represivni jer je očigledno da se broj neodgovornih pojedinaca, koji krše ove mjere, povećava", rekao je Ajdinović.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.