PONOVNO NIŠTA Dom naroda nije suspendirao akcize na gorivo

akcize, Gorivo, Dom naroda Parlamenta BiH
Fena

Dom naroda Parlamentarne skuptine BiH jednoglasno je usvojio Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni zakona o PDV-u kojim se uvodi diferencirana stopa PDV-a i to prvom čitanju, javljaju Nezavisne novine.

U suštini, ovaj zakon predviđa tri stope PDV-a i to pet, 15 i 22 posto, međutim s obzirom na zaključak NSRS, SNSD će vrlo vjerojatno amandmanom tražiti nultu stopu PDV-a na osnovne životne namirnice.

U suštini, izmjene Zakona o PDV-u ići će na drugo čitanje, točnije u amandmansku fazu gdje će kako je najavljeno iz SNSD-a, shodno zaključcima NSRS tražiti nultu stopu PDV-a na osnovne životne namirnice i lijekove.

Nakon što prođe ta amandmanska faza u Domu naroda, izmjene Zakona o PDV-u vratit će se Zastupničkom domu Parlamenta BiH na usuglašavanje s obzirom da ga je Zastupnički dom usvojio po hitnom postupku, a nakon Doma naroda gotovo sigurno neće biti isti tekst.

Također, Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH glasovima SNSD-a oborio je hitnu proceduru o izmjeni Zakona o trošarinama i o njemu će se odlučivati u redovitom postupku.