PONOVLJENI NATJEČAJ Parlament BiH će tri limuzine platiti 296.460 KM i to tvrtki koju su u rujnu odbili?!

Parlament BiH kupio tri skupocjene limuzine
Pixsell/VW

Parlamentarna skupština BiH je nakon određene trakavice kupila tri skupocjene limuzine čija konačna cijena s uračunatim PDV-om iznosi 296.460 KM. Prema odluci Kolegija Tajništva PSBiH za najpovoljnijeg ponuđača za nabavku službenih vozila izabrana je firma AC Quattro iz Sarajeva, piše Fokus.

Kupljena su tri VW-a marke Arteon 2.0. TDI DSG, a koji pojedinačno (bez PDV-a) koštaju po 84.461 KM.

Međutim, zanimljivo je da je Kolegij Tajništva PSBiH odlukom od prošlog tjedna za najpovoljnijeg ponuđača izabrao trvtku koju su još odlukom iz 8. rujna eliminirali, a o čemu je pisao Fokus.

Parlament BiH kupio tri skupocjene limuzine

Još zanimljivije u svemu ovome jest da je cijena (ponuda) tvrtke AC Quattro i tada, kao i danas bila 296.460 KM! I tada, kao i danas, su naveli da se radi o cijeni s popustom.

Kako je objavljeno, Kolegij Tajništva je poništio natječaj jer je nadležno povjerenstvo utvrdilo da je navedena ponuda tvrtke AC Quattro bila neprihvatljiva jer nisu ispunili formalno-pravne, osobne i tehničke/profesionalne uvjete.

Tada su precizirali da u točki 13.2. natječajne dokumentacije ugovornog organa Parlamentarne skupštine BiH, kao jedan od uvjeta tehničke i profesionalne sposobnosti ponuđača traženo je: “Osposobljenost i ovlaštenost od strane proizvođača da kao generalni zastupnik ili ovlašteni distributer prodaje i servisira.

Parlament BiH kupio tri skupocjene limuzine

U najnovijoj odluci kojom prihvaćaju istu ponudu AC Quattra ne precizira se je li u međuvremenu i kako navedeni ponuđač ispunio ovaj uvjet natječajne dokumentacije, već se tek ističe da izabrani ponuđač „ispunjava sve formalno pravne, osobne i tehničko/profesionalne uvjete, odnosno zahtjeve ugovornog organa“.

Inače, AC Quattro je ujedno bio i jedini ponuđač koji se javio na ponovljeni natječaj objavljen 26. rujna.