FOTO  Pompozno su najavljivani letovi iz Mostara za Italiju početkom travnja. Probali smo rezervirati kartu za let

Zračna luka Mostar Aerodrom
hercegovina.info

Početkom godine pompozno se najavljivalo zračno povezivanje Mostara i Italije, odnosno Forlijem (Bologna) u sjevernoj regiji Emilia-Romagna, no izgleda da je to još jedan u nizu ćoraka. Naime, iako je prvi let najavljen za početak travnja, a prodaja karata već davno trebala biti omogućena, na službenim stranicama mostarske Zračne luke, kao i na stranicama talijanskog prijevoznika 'Aeroitalia' još uvijek nema nikakvih podataka.

Zračna luka Mostar Aerodrom
Zračna luka Mostar Aerodrom

Iako smo navikli da su dolasci i odlasci u mostarskoj Zračnoj luci prazna kategorija, dodatni nedolasci i nepolasci zabilježeni su iz Forlija (Bologna). Osim što im je Mostar nedostupna destinacija, iz ove zračne luke ipak se redovno leti, ali doduše unutar Italije na šest lokacija i to: Alghero, Brindisi, Catania, Napoli, Olbia i Trapani.

Na službenim stranicama Zračne Luke Mostar ne postoji uopće ime novog talijanskog privatnog avioprijevoznika 'Aeroitalia'. Zanimljivo je da na stranicama još uvijek stoji Eurowings koji također više ne leti za Mostar, a ni iz Mostara. Najbliže što nude Mostaru na tražilici je let za Tunis, odnosno Monastir.



Zračna luka Mostar Aerodrom

Osim onoga što ne stoji, na stranicama Zračne luke stoje destinacije na koje je nemoguće odletjeti. Tako se nude letovi za Beirut, Stuttgart, Dusseldorf...

Zračna luka Mostar Aerodrom
Kako je ranije u medijima najavljeno, usluge su se trebale održavati do kraja ljetne sezone, odnosno do kraja listopada, a prijevoznik je trebao stacionirati ATR72-600 turboelisni zrakoplov i Boeing 737-700 sa 148 sjedišta u Forliju.

Vlasnik tvrtke koja ne leti za Mostar je bivši konzultant talijanskog Ministarstva infrastrukture i prometa Francesco Gaetano Intrieri. Zrakoplovnu tvrtku financijski podupire German Efromovich, koji je predsjednik AeroItalia, a prethodno je bio vlasnik kolumbijske zrakoplovne tvrtke Avianca.

Podsjetimo, mostarska Zračna luka sve neslavne rekorde oborila je u studenom mjesecu na koncu prošle godine kad je imala samo 5 putnika.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.