POMOĆ NAKON POŽARA Održan sastanak predstavnika poduzeća stradalih u požaru i predstavnika Vlade HNŽ

Vlada HNŽ i predstavnici tvrtki koje su nastradale u požaru (Nevenko Herceg, Željko Laketić, Ferro Keš, EMKON Mostar, MRM Export Import i Premier Febeco
Vlada HNŽ

Predsjednik Vlade Nevenko Herceg i ministar gospodarstva HNŽ-a Željko Laketić susreli su se s predstavnicima tvrtki pogođenih nedavnim razornim požarom i obećali financijsku potporu.

U razornom požaru koji je nedavno zahvatio jug Mostara, četiri proizvodna pogona pretrpjela su ogromne štete. Predstavnici tvrtki Ferro Keš, EMKON Mostar, MRM Export Import i Premier Febeco, koji zajedno zapošljavaju gotovo 260 ljudi, traže hitnu pomoć vlasti u obnovi i spašavanju radnih mjesta.

Vlada HNŽ i predstavnici tvrtki koje su nastradale u požaru (Nevenko Herceg, Željko Laketić, Ferro Keš, EMKON Mostar, MRM Export Import i Premier Febeco

  • Vatra je uništila gotovo 10.000 četvornih metara krova i cjelokupnu proizvodnu infrastrukturu, uključujući strojeve i opremu, te 32 nova vozila, dizalice i skladišnu opremu.

    Predstavnici nastradalih tvrtki izrazili su svoju zabrinutost i potrebu za financijskom pomoći u prvom službenom susretu s vlastima nakon tragedije.

    "Šteta je iznimno velika! Vatra je progutala gotovo 10.000 četvornih metara krova, cjelokupnu proizvodnu infrastrukturu sa strojevima i drugom opremom pogonskih prostora Ferro Keša, EMKON-a i tvrtke Premier Febeco te čak 32 nova vozila, dizalice i skladišnu opremu tvrtke MRM. S obzirom na činjenicu da je riječ o proizvodnim poduzećima i da su za obnovu naše proizvodnje i spašavanje radnih mjesta potrebna iznimno velika financijska sredstva koja samostalno ne možemo osigurati, računamo na potporu svih razina vlasti",  kazali su predstavnici nastradalih tvrtki, zahvalivši se na prijemu jer je riječ o njihovu prvom službenom sastanku s predstavnicima institucija vlasti uopće nakon same tragedije.


  • Vlada HNŽ i predstavnici tvrtki koje su nastradale u požaru (Nevenko Herceg, Željko Laketić, Ferro Keš, EMKON Mostar, MRM Export Import i Premier Febeco

  • Predsjednik Vlade HNŽ-a,  Nevenko Herceg, i županijski ministar gospodarstva, Željko Laketić, obećali su osigurati financijska sredstva i inicirati pomoć na svim razinama vlasti.

    "Svakako ćemo nastojati osigurati određena financijska sredstva za ovu namjenu u skorašnjim Izmjenama i dopunama Proračuna koje će se naći pred skupštinskim zastupnicima. Također, zbog strateške važnosti ovih četiriju poduzeća za industriju HNŽ-a, osobito s obzirom na broj ugroženih radnih mjesta, odmah ćemo uputiti i inicijativu prema Civilnoj zaštiti HNŽ-a, ali i prema višim razinama vlasti odnosno prema Vladi FBiH i Vijeću ministara BiH da se neodgodivo i konkretno uključe u saniranje posljedica ovoga velikog požara i što žurnije osposobljavanje opožarenih proizvodnih pogona za rad," poručio je predsjednik Vlade Nevenko Herceg.