POLICIJSKI PSI U AKCIJI Oduzeto 38 paketa droge, poznato tko je uhićen

Uhićenje SIPA
Ilustracija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su danas (SIPA), na području Sarajeva, slobode lišili jednu osobu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kaznena djela organizirani kriminal i nedozvoljen promet opojnim drogama, propisana Kaznenim zakonom Bosne i Hercegovine.

Osoba lišena slobode je provedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Prilikom pretresa putničkog motornog vozila otkriveno je i privremeno oduzeto trideset osam paketa opojne droge koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ''Cannabis''.

Avaz otkriva kako je uhićen državljanin Crne Gore, Sava Papić.

U ovoj akciji korišteni su psi Federalne uprave policije (FUP), koji su drogu nanjušili, skrivenu u vozilu, a zatim je po naredbi Suda BiH obavljen pretres i "otvaranje" vozila.

Riječ je o vozilu Renault Laguna, crnogorskih registracijskih tablica.

Pretres je realiziran na osnovu usmenog naloga Suda Bosne i Hercegovina i pod nadzorom tužiteljstva Bosne i Hercegovine, a u suradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Županije Sarajevo, Federalne uprave policije i Granične policije Bosne i Hercegovine kao i Upravom za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine.