POLICIJA RAZOTKRILA Nije bilo pokušaja otmice 17-godišnje taekwondoašice

POLICIJA RAZOTKRILA Nije bilo pokušaja otmice 17-godišnje taekwondoašice
Facebook

U nedjelju navečer u Tešnju su nepoznate osobe pokušale oteti reprezentativku Bosne i Hercegovine u taekwondou Nadinu M., prenijeli su mediji. Povodom ovoga oglasili su se i iz MUP-a Zeničko - dobojske županije (ZDŽ).

"Nakon dojave zaprimljene dana 31.10.2021. godine, u 19:50 sati, u dežurnoj službi Policijske postaje Tešanj, o pokušaju otmice sedamnaestogodišnjakinje iz Tešnja, od strane dvije nepoznate osobe koje su bila u vozilu, na području naseljenog mjesta Šije, općina Tešanj, odmah su angažirane policijske patrole radi vršenja pretrage navedenog područja i kontrole prometnica, te vršenja drugih mjera i radnji iz nadležnosti policije. 

Sa ciljem prikupljanja informacija i saznanja, te provjere navoda iz prijave, obavljeni su razgovori sa prijaviteljem, kao i oštećenom, koji su dali početna saznanja o slučaju pokušaja otmice, kada je, kako je prijavljeno, 17-godišnjakinja udarcem nogom u predjelu glave napadača uspjela odbiti napad otmičara i osujetiti ga u namjeri da istu ugura u vozilo, nakon čega se trčeći udaljila, iskoristivši ošamućenost i dezorjentiranost napadača izazvanu zadatim udarcem.

Odmah po saznanju za navedeni događaj, obaviješteno je Županijsko tužiteljstvo Zeničko-dobojske županije, po čijim uputama i nalozima se postupalo u cilju rasvjetljavanja i dokumentiranja činjenica i okolnosti vezanih za prijavljeni događaj, te generalno postupanja po navedenoj prijavi, kao i utvrđivanja elemenata krivičnog djela. 

U obavljanje razgovora sa maloljetnom djevojkom su pored policijskih službenika uključene i druge stručne osobe u skladu sa važećim procedurama kada je u pitanju obavljanje razgovora sa djecom i maloljetnicima, te je po nalogu tužitelja angažiran i stručni savjetnik za podršku svjedocima i maloljetnicima - psiholog, Županijskog tužiteljstva ZDŽ.

Poduzetim radnjama i kroz obavljeni razgovor sa oštećenom, utvrđeno je da se u navedenom slučaju nije radilo o pokušaju otmice, kako je prijavljeno Policijskoj postaji Tešanj, nego o uznemiravanju od strane grupe mladića, te da su navodi iz podnesene prijave netočni. 

U navedenom slučaju se radilo o događaju koji nema elemente i obilježja krivičnog djela i koji će službenici Policijske postaje Tešanj zadokumentirati i sankcionirati u okviru utvrđenih nadležnosti", navedeno je u priopćenju MUP-a ZDŽ.