POLICIJA O NEREDIMA Dva propucana navijača, desetak policajaca ozlijeđeno

navijački neredi, autocesta A1

Policija se oglasila o ogromnim neredima na autocesti koji su se dogodili sinoć nakon utakmice Dinama i Hajduka  Iz vatrenog oružja ranjena su najmanje dva navijača, dok je ozlijeđeno desetak policajaca.

"Dana 21. svibnja oko 21:35 sati, tijekom organizirane preprate oko 1600 navijača HNK Hajduk u autobusima, kombi vozilima i osobnim automobilima s utakmice u Zagrebu, samoinicijativno su stali na autocesti A1 kod odmorišta Desinec i na taj način blokirali sve trake autoceste u smjeru Karlovca, a potom je, oglušivši se na njihova upozorenja i naredbe, nekoliko stotina njih napalo tjelesnom snagom i predmetima pogodnim za nanošenje ozljeda, policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili", javila je policija u priopćenju.

Policija je pucala na navijače

Policajci su upotrijebili vatreno oružje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba uporabili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor. U tijeku je identifikacija i privođenje osumnjičenika za kaznena djela i prekršaje.

Do sada je utvrđeno da je došlo do ranjavanja, najvjerojatnije od vatrenog oružja, dvije osobe koje su neposredno sudjelovale u napadu na policijske službenike te je ozlijeđeno desetak policijskih službenika. Svi ozlijeđeni su izvan životne opasnosti", stoji u priopćenju.

"Pri stavljanju događaja pod nadzor, promet je na toj dionici autoceste bio zatvoren i preusmjeren na alternativne pravce. Očevid i kriminalističko istraživanje su u tijeku", zaključila je policija.