POKRENUTA ISTRAGA Novorođenče koje je ispalo medicinskom osoblju je stabilno, ali s prijelomom lubanje

novorođenče,foča,Trebinje
Hercegovina.info/Ilustracija

Okružno javno tužiteljstvo Trebinje pokrenulo je istragu zbog nesavjesnog liječenja u Univerzitetskoj bolnici Foča, potvrdio je danas za Hercegovina.info Srđan Vukanović, službenik za informiranje Okružnog javnog tužilaštva Trebinje

Oni su kako je rekao Vukanović od PU Foča 20. kolovoza obaviješteni da je KCUS primio ozlijeđenu bebu.

"Riječ je bila o novorođenčetu s teškim ozljedama glave. Radilo se o prijelomu lubanje. Odmah po saznanju Tužiteljstvo je naložilo službenicima PU Foča da izuzmu dokumentaciju iz Univerzitetske bolnice u Foči, nakon čega je potvrđen ovaj događaj od kliničkog osoblja u Foči", rekao je Vukanović.

Također, naloženo je da se uzmi iskazi od bolničkog osoblja, roditelja bebe kao i drugih osoba koja eventualno imaju saznanja o ovom događaju nakon čega će Tužiteljstvo zauzeti stav, odnosno procijeniti oko kojih osoba su se stekli elementi kaznenog djela.

"Dosadašnja saznanja govore da je novorođenče neposredno nakon porođaja zadobilo ozljede, tako da je najvjerojatnije ispalo nekome od medicinskog osoblja i udarilo o tvrdu podlogu. Trenutno stanje bebe je stabilno i nalazi se na liječenju u KCUS-u", rekao je Srđan Vukanović za Hercegovina.info.