PODIGNUTA OPTUŽNICA Čapljinka se sumnjiči da je oštetila benzinske crpke za gotovo 90 tisuća maraka

Tužiteljstvo HNŽ
Hercegovina.info

Županijsko tužiteljstvo HNŽ je nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv Izabele S. (1975.), iz Čapljine, zbog osnovane sumnje da je počinila produljeno kazneno djelo Pronevjera u službi iz čl. 384. st. 2. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine (KZ F BiH), koju je Općinski sud u Čapljini potvrdio u cijelosti, priopćeno je danas iz Tužiteljstva HNŽ.

"Naime, optužnicom se Izabela S. sumnjiči da je u razdoblju od 01.01.2021. godine do 07.09.2021. godine, kao uposlenica pravne osobe TIOIL d.o.o. Vitez, obavljajući poslove poslovođe za benzinske crpke (BC) poslovne jedinice i to: BC Čapljina 1, BC Čapljina 2, BC Masline-Stolac i BC Stolac, kao jedina ovlaštena osoba od pravne osobe TIOIL d.o.o. Vitez, da preuzima novac s benzinskih crpki koji potječe od prometa i predstavlja pazar pribavljen prodajom robe na crpkama, bila u obvezi da, izdaje naloge i polaže gotovinu, te potpisuje naloge za podizanje i polaganje na banku gotovine koja predstavlja promet na navedenim benzinskim crpkama s obvezom da ga položi na račun pravne osobe kojoj pripadaju navedene crpke i koje posluju u ime i za račun ove pravne osobe, te ovlaštena kao poslovođa preuzimati pazar s crpki, polagati pazar na račun pravne osobe, voditi mjesečne inventure, prisvojila tuđi novac koji joj je povjeren kroz ovlaštenje i dužnost i rad kao poslovođe gore navedenih benzinskih crpki u iznosu od 88.848,80 KM i tako sebi pribavila protupravnu imovinsku korist, što predstavlja iznos novca u visini utvrđenog manjka, a koji je sukcesivno prisvajala od ukupnog prometa poslovanja, kojim radnjama je prouzročila štetu pravnoj osobi TIOIL d.o.o. Vitez u vidu nastalog manjka novca", navodi se.

"Također, Tužiteljstvo je, sukladno Zakonu, optužnicom predložilo Sudu oduzimanje protupravno stečene imovinske koristi od optužene u ukupnom iznosu od 88.848,80 KM", dodaje se iz Tužiteljstva.

Općinski sud u Čapljini je za dan 26.09.2023. godine zakazao ročište za izjašnjenje o krivnji optužene.