POČINJU PREGOVORI Ivica Anić: “3200 zdravstvenih djelatnika čekalo je ovaj dan”

Zdravstvo štrajk
hercegovina.info

Nakon dvije godine borbe zdravstvenih radnika sa Vladom HNŽ oko potpisivanja kolektivnog ugovora, te poboljšanja životnog standarda zdravstvenih djelatnika, danas počinju pregovori pregovaračkih timova Vlade i sindikata.

Neposredno pred početak pregovora u 11 sati u hotelu Mostar, sindikalisti su dali i izjave medijima. U pregovaračkom timu Vlade je ministar financija, ministar zdravstva, direktor ZZO-a... 

Zdravstvo štrajk

“To su ključne osobe koje mogu pomoći da se ona deklarativna podrška koja se stalno daje zdravstvenim radnicima, da smo mi heroji u bijelom, da smo najzaslužniji za borbu protiv koronavirusa, da smo oni koji smo izašli na prve crte obrane ostvari na način da se ispune oni uvjeti koje tražimo, i da se konačno potpiše kolektivni ugovor”, kazao je neposredno pred sastanak predsjednik sindikata zdravstvenih djelatnika u HNŽ Dalibor Vuković, unatoč protivljenjima Vlade, ipak i član pregovaračkog tima.

Zdravstvo štrajk

Skoro 3200 zdravstvenih radnika očekivalo je danas ovaj dan”, kazao je predsjednik Nezavisnog sindikata SKB-a Ivica Anić. Kazao je da sindikati traže povećanje koeficijenata, a da su Vladinu ponudu, koja bi praktično značila povećanje od 20 maraka za jednu godinu za čistačicu morali odbiti.

Što će biti na sastanku uskoro će se vidjeti.