FOTO/VIDEO  Počelo rušenje popularne tribine 'Stajanje', doma najvjernijih navijača Zrinjskog

stajanje

Na stadionu HŠK Zrinjski danas je počelo rušenje istočne tribine, popularnog 'Stajanja', koje je bilo godinama dom najvjernijih navijača Zrinjskog - Ultrasa. Rekonstrukcija će označiti početak stvaranja novog i modernijeg izgleda stadiona, čija će funkcionalnost biti podignuta na veću razinu nakon završetka radova. 

U pripremnim radovima ruši se vanjski dio prema terenu, a izgradit će se novi potporni zid koji bi dijelio građevinske radove od terena.

Radovi su blago kasnili zbog žalbe bivšeg predsjednika Zrinjskog - Ante Vidačka, čija građevinska tvrtka 'Promark' nije konkurirala cijenom trenutačnom izvođaču, no kako hercegovina.info saznaje bivši predsjednik Zrinjskog ipak neće biti kočničar te je povukao žalbu.

Još u studenom prethodne godine na predstavljanju Krunoslava Rendulića, novinar portala hercegovina.info upitao je čelnike kluba o mogućim radovima na stadionu.

"Hibridni teren pomaknuli bi ka zapadnoj tribini i u međuvremenu bi pokrenuli postavljanje nadstrešnice na zapadnu tribinu. To je nešto što mislimo da je ove zime vrlo operativno i izvodivo. Samim tim pomicanjem dobit ćemo na istočnoj strani puno prostora. Vjerojatno ćemo izaći na tržište i pokušati putem javno-privatnog partnerstva dobiti tribinu s nekim poslovnim prostorima, novim svlačionicama, klupskim prostorijama koji bi bili unutar te tribine", odgovorio je tada za naš portal predsjednik HŠK Zrinjski Denis Lasić.

stajanje

Kako smo ranije izvještavali, od stare tribine u prosincu prošle godine najemotivnije su se oprostili Ultrasi i to tijekom derbija posljednjeg kola jesenskog dijela prvenstva Premijer lige Bosne i Hercegovine, a njen ispraćaj u povijest obilježio je dolazak velikog broja navijača, koji su se potrudili da stihovi najpopularnijih navijačkih pjesama odzvanjaju dugo cijelim stadionom pod Bijelim Brijegom, dok su pripremljeni pirotehnički spektakl i istaknuti transparenti koji su sve ove godine ponosno stajali s njima na voljenoj tribini, sve gledatelje ostavili bez daha.

stajanje

Podsjećamo, HŠK Zrinjski Mostar raspisao je u studenom prethodne godine javni poziv za dostavu ponuda za uklanjanje (demoliciju) istočne tribine stadiona HŠK Zrinjski, a procijenjena ukupna vrijednost ugovora iznosi 280.000,00 KM bez PDV-a, a rok izvršenja radova je 60 dana nakon potpisa Ugovora s izabranim izvođačem radova. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.