POČAST ZAŠTIĆENOJ PRIRODI Bunski kanali na poštanskim markama u 2024.

Bunski kanali markica

“Mali, ali značajan korak prema afirmaciji i dodatnoj popularizaciji”, pišu Ekološka udruga Majski cvijet i Fondacija Atelje za društvene promjene – ACT na vijest da će se Bunski kanali nalaziti na prigodnim i redovnim poštanskim markama JP BH POŠTA u 2024. godini.

Podsjetimo, sredinom travnja 2023. Fondacija Atelje za društvene promjene – ACT, u suradnji s Ekološkom udrugom Majski cvijet, kandidirala je lokalitet Bunskih kanala za Godišnji program prigodnih i redovnih poštanskih maraka JP BH POŠTA u 2024. godini.

“Jučer smo zaprimili e-mail ovog poštanskog operatera u kojem je potvrđeno da je naš prijedlog odabran za tisak poštanskih maraka u kategoriji “Svjetski dani – Svjetski dan turizma – Lokalitet Bunskih kanala”, s datumom izdanja 27. 9. 2024. godine.

Bunski kanali markica

Izuzetno smo ponosni na ovu odluku i vjerujemo da ovaj zaštićeni spomenik prirode ima predispozicije i potencijal da dođe na mape nezaobilaznih turističkih destinacija u Hercegovini.

Koristimo priliku da još jednom apeliramo na Vladu HNŽ da konačne raskine ugovore o koncesiji za izgradnju mHE “Buna 1” i mHE “Buna 2″, dok od Turističke zajednice HNŽ očekujemo da Bunskim kanalima posveti pažnju koju zaslužuju”, navode aktivisti.