PLJAČKAŠ ELITE PAO U ŠIROKOM Uhićen Mostarac koji je opljačkao brata Zvonimira Bobana i brojne imućnike u metropoli

Slobodan Čabrilo
Net.hr

MUP ŽZH jučer je uhitio Mostarca Slobodana Čabrila, od ranije poznatog i policiji i pravosuđu RH po serijskim pljačkama elite u Zagrebu, saznaje Hercegovina.info

Kod Čabrila su pronađene dvije vrećice za koje se sumnja da je u njima kokain, a o svemu se priopćenjem oglasila i policija, čiji se inicijali podudaraju sa našim saznanjima da se radi o iskusnom pljačkašu mahom visokog sloja, kojemu su posebna meta bili skupocjeni satovi. 

“Radeći na suzbijanju neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i po operativnim saznanjima, policijski službenici PU Široki Brijeg su dana 12.9.2022. godine u 14.30 sati, u ulici Pobijenih franjevaca u Širokom Brijegu, zaustavili i kontrolirali osobno motorno vozilo marke „VW Golf“, bh registarskih oznaka, kojim je upravljao R.K.(29), a na mjestu suvozača se nalazio S.Č. (34) iz Mostara, kojom prilikom su kod imenovanog S.Č. pronašli i privremeno izuzeli uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta dvije PVC vrećice u kojima se nalazila bijela praškasta materija za koju se sumnja da se radi o opojnoj drogi kokain”, priopćio je MUP ŽZH.

Navode da je isti uhićen, te je u službenim prostorijama PU Široki Brijeg zavedena kriminalistička obrada tijekom koje je S.Č. ispitan u svojstvu osumnjičenika zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo - neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a vozač je saslušan u svojstvu svjedoka na okolnosti gore navedenog kaznenog djela.

Po kompletiranju predmeta policijski službenici PU Široki Brijeg će protiv imenovanog S.Č.(34) uputiti izvješće Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu o počinjenom gore navedenom kaznenom djelu, zaključuje se u priopćenju. 

Slobodan Čabrilo

Podsjetimo, Čabrilo se 2017. ‘proslavio’ pljačkom kuća poznatih i moćnih Zagrepčana, zbog čega je osuđen na dvije godine zatvora(foto: izuzeti Golf). 

Pljačkao je kuće i stanove ugostitelja, brata nogometne legende Zvone Bobana - Dražena, stan Renate i Mladena Zadre, bivšeg dugogodišnjeg bankara iz Zabe Milivoja Goldštajna... 

Čabrilo je samo iz vile bivšeg bankara odnio 12.000 kuna, muški Rolex od 60.000 kuna, ženski sat Audemars Piguet od 20.000 kuna i jedan lančić. Također, 10. rujna 2017. s nepoznatim muškarcem provalio je u stan sveučilišne profesorice i liječnice Renate Zadro čiji je suprug Mladen poduzetnik. Ukradeni su joj satovi Sector i Raymond Weil te šest bankovnih kartica. 

Zatim je u duetu s nepoznatim kolegom posjetio i dom brata Zvone Bobana, Dražena Bobana u Buvinovoj ulici kojem je ukraden metalni sef sa 5.000 kuna, 500 funti, 200 dolara, 1000 eura, te muški sat Locman, sat Armani, ali i suprugin nakit.  Bobanov brat je s obitelji bio u Hercegovini, a djeca su u trenutku pljačke bila u kući. 
Inače, Čabrilo je prije Zagreba imao seriju krađa u i BiH.