PAO NA GRANICI 27-godišnjak pokušao prenijeti 4710 tableta

granica, lijekovi, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na prometnicama, meso, inspektori, sporazum, mito, carina, granica, prelazak granice, granica, tablete, Ksalol, državljanin bih
Arhiva

Pripadnici postrojbe Granične policije (GP) BiH Orašje, 16. srpnja 2023. godine, otkrili su 4710 tableta 'Ksalol' koje u sebi sadrže psihotropne supstance.

Tablete su otkrivene na drugoj liniji graničnih provjera prilikom detaljnog pregleda putničkog motornog vozila Mercedes, bh. nacionalnih oznaka, na izlasku iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje. Vozilom je upravljao E. O. (1996.), državljanin BiH i nije posjedovao liječničku dokumentaciju, kao ni dokumentaciju o porijeklu lijekova.

O događaju je obaviješten dežurni tužitelj županijskog Tužiteljstva Posavske županije. Prema njegovom nalogu tablete su privremeno oduzete, a E. O. procesuiran u skladu sa Zakonom o sprječavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga, priopćeno je iz Ureda za informiranje Granične policije BiH.