OZLJEDE OPASNE PO ŽIVOT Uhićeni napadači na hrvatskog povratnika u Derventu koji ih je pokušao spriječiti u krađi drva

Derventa napad MUP RS

Policijski službenici Policijske stanice Derventa identificirali su dvije osobe koje su napale hrvatskog povratnika Marka Mišića iz naselja Brezici, te su jučer uhitili osobu inicijala M.Ć. s područja grada Doboja, zbog postojanja osnova sumnje da je sa još jednim maloljetnikom nanio teške tjelesne ozljede Mišiću, priopćeno je jutros iz Policijske uprave Doboj.

"Policijskoj stanici Derventa prijavljeno je da je jedna osoba zadobila tjelesne ozljede prilikom obilaska šumske parcele na području grada Derventa. Policijski službenici su idetificirali dvije osobe koje se dovode u vezu sa navedenim događajem.

Osoba inicijala M.Ć. je uhićena, dok se sa maloljetnikom postupa u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u kaznenom postupku RS-a",  navedeno je u priopćenju.

Dodaje se da je u tijeku kriminalistička obrada nad njima.

Napad osudili mnogi, oglasio se i potpredsjednik RS

Potpredsjednik Republike Srpske (RS) Davor Pranjić osudio je napad na hrvatskog povratnika Marka Mišića u Derventi.

Pranjić se nada da će pravosudne institucije u najkraćem roku kazniti odgovorne i poslati poruku da 28 godina od potpisivanja Daytonskog sporazuma nema mjesta nasilju i napadima na osjetljive kategorije društva.

"Nadam se da će se ozlijeđeni Marko Mišić oporaviti, jer je kako saznajem, dobio ozlijede opasne po život.

Pozivam pravosudne i policijske organe da ispitaju kompletan slučaj i strogo kazne odgovorne za ovaj napad koji je u pitanje doveo ljudski život", kazao je Pranjić.

Pranjić je izrazio nadu da ovaj slučaj neće poljuljati vjeru u suživot, jer je hrvatski povratnik napadnut braneći svoju imovinu, priopćeno je iz Ureda potpredsjednika Republike Srpske.

"Mir i suživot ne mogu biti dovedeni u sumnju. Kod povratnika je prisutan strah jer je riječ o osjetljivoj kategoriji našeg društva, a upravo su oni već jednom osjetili sve nedaće nacionalne i vjerske netolerancije. Želim vjerovati da to ovdje nije bio slučaj", istaknuo je Pranjić.

Nekoliko napadača brutalno je pretuklo povratnika koji ih je pokušavao spriječiti da kradu drva iz njegove vlastite šume.

Pranjić ističe da ovo nije prvi slučaj napada na ozlijeđenog jer su ovoj situaciji prethodile verbalne prijetnje.