FOTO  OVO NIJE BILO OD PRVIH GODINA U Međugorju samo domaći gosti

Međugorje
hercegovina.info

U Međugorju se danas obilježava 39-ta godišnjica ukazanja. Dojam je da nijedna nije prošla s manje posjetitelja na međugorskim ulicama, osobito s obzirom da je uoči obljetnice Hrvatska zatvorila granice. 

Mahom su to hodočasnici iz Hercegovine, obližnjih sela i mjesta. 

"Prvi put, osim onih prvih godina ukazanja smo praktično bez stranih hodočasnika. Dakle, ovu obljetnicu ćemo proslaviti isključivo sa domaćim hodočasnicima, koji još od sinoć, noćas i jutros pristižu iz svih krajeva BiH", kazao je u izjavi medijima Željko Vasilj, voditelj TZ Međugorje.

Međugorje

Istaknuo je da su strani hodočasnici praktično onemogućeni da dođu. "Evo Hrvatska je noćas zatvorila granice, tako da smo mi ostali i bez desetak tisuća najavljenih hodočasnika iz Hrvatske. To su sve okolnosti, no tako je - kako je. Nemamo tu šta komentirati. Mi stariji ćemo se prisjetiti prvih godina kada su domaći hodočasnici bili jedini gosti, i tradicionalno pješačili stotinjak kilometara da bi ovdje došli", kazao je Vasilj dodavši da će večeras u Međugorju ipak biti lijepa slika, kada se svi hodočasnici i dragi gosti iz BiH sliju u Međugorje. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.