OV PROZOR RAMA Do 7.500 maraka za kupnju prve nekretnine, do 2000 za novorođenče

Prozor Rama
hercegovina.info

Na sjednici Općinskog vijeća Prozor-Rama održanoj danas donesen je niz odluka s ciljem poboljšanja života žitelja općine. S tim u vezi usvojen je nacrt Odluke o subvencioniranju stambenog pitanja mladih.

Sukladno istoj pravo na subvencioniranje imaju mladi koji rješavaju prvu stambenu nekretninu na području općine. Subvencija se ostvaruje u slučaju kupnje stana ili kuće, gradnje ili uređenja. Općina Prozor-Rama će subvencionirati ulaganja u iznosu od najviše 7.500,00 KM po korisniku, i najviše za 75 m² stambene površine po korisniku sufinanciranja (100KM po m²). 

Rasprava se vodila i na temu prijedloga o jednokratnoj novčanoj potpori roditeljima za novorođenu djecu. Upućeni su prijedlozi za izmjenu odluke, točnije izražene su želea za povećanjem iznosa pomoći, skraćivanje roka prijave na mjesec dana, kao i to da obitelji koje primaju bilo kakvu pomoć, subvencije druge vrste ili druge države nemaju pravo na ovu.

Zadržani su iznosi od 1000, 1500 i 2000 KM, rok prijave je skraćen na mjesec dana, a također je usvojen i prijedlog da obitelj može primati isključivo ovu vrstu pomoći, bez dodatnih iz drugih država, javljaju lokalni mediji.
Žustra rasprava vodila se i o stanju  i statusu JU Dom za stare i nemoćne osobe “Rama”, koja zbog političkih previranja još nije počela s radom.