OV PROZOR RAMA Do 7.500 maraka za kupnju prve nekretnine, do 2000 za novorođenče

OV PROZOR RAMA Do 7.500 maraka za kupnju prve nekretnine, do 2000 za novorođenče
hercegovina.info

Na sjednici Općinskog vijeća Prozor-Rama održanoj danas donesen je niz odluka s ciljem poboljšanja života žitelja općine. S tim u vezi usvojen je nacrt Odluke o subvencioniranju stambenog pitanja mladih.

Sukladno istoj pravo na subvencioniranje imaju mladi koji rješavaju prvu stambenu nekretninu na području općine. Subvencija se ostvaruje u slučaju kupnje stana ili kuće, gradnje ili uređenja. Općina Prozor-Rama će subvencionirati ulaganja u iznosu od najviše 7.500,00 KM po korisniku, i najviše za 75 m² stambene površine po korisniku sufinanciranja (100KM po m²). 

Rasprava se vodila i na temu prijedloga o jednokratnoj novčanoj potpori roditeljima za novorođenu djecu. Upućeni su prijedlozi za izmjenu odluke, točnije izražene su želea za povećanjem iznosa pomoći, skraćivanje roka prijave na mjesec dana, kao i to da obitelji koje primaju bilo kakvu pomoć, subvencije druge vrste ili druge države nemaju pravo na ovu.

Zadržani su iznosi od 1000, 1500 i 2000 KM, rok prijave je skraćen na mjesec dana, a također je usvojen i prijedlog da obitelj može primati isključivo ovu vrstu pomoći, bez dodatnih iz drugih država, javljaju lokalni mediji.
Žustra rasprava vodila se i o stanju  i statusu JU Dom za stare i nemoćne osobe “Rama”, koja zbog političkih previranja još nije počela s radom.