OTAC NAPADNUTOG MLADIĆA "Sin mi je izboden pet puta, a Tužiteljstvo pušta jednog od napadača"

MUP KS
Avaz

Redakciji 'Dnevnog avaza' obratio se otac ozlijeđenog E. M., koji je zajedno s F. Ž. brutalno napadnut u sarajevskom naselju Skenderija u srijedu 16. kolovoza.

Policija je ranije priopćila da su zbog ove tučnjave uhićeni E. H. za kojeg je Tužilteljstvo Sarajevske županije (SŽ) zatražilo pritvor, te E. Č. (45) koji je pušten na slobodu. Policija traga za K. Č. koji je sin E. Č., i za kojim je raspisana potraga.

Ogorčen na odluku Tužiteljstva 

Otac napadnutog mladića E. M. (identitet poznat redakciji 'Dnevnog avaza') ogorčen je zbog puštanja E. Č. na slobodu, pogotovo jer je njegovog sina E. M. jedan od njih izbo odvijačem pet puta, dok je, kako je rekao, 20- godišnjem F. Ž. ugrožen život i trenutno se nalazi na Klinici za neurokirurgiju KCUS-a.

"Tu je bio jedan nož i jedan odvijač, kamenje je letjelo. Njih trojica su ih napali, prijatelja od mog sina F. Ž., udario je Kerim Č., sin od tog E. Č. koji je sudjelovao, a koji je već pušten. Udario ga je odvijačem iznad uha, probio mu je lubanju, dijete je operirano prekjučer, čitav dan do ponoći trajala je operacija. Momak nije nije dobro oštećen mu je dio mozga. Dijete leži na neurokirurgiji bolnice Koševo", kazao je otac ozlijeđenog E. M.

Dodao je da je uhićeni E. H. pritvoren.

I ovaj otac E. Č. je bio zatvoren. Kako je došlo da Tužiteljstvo njega jučer točno u 14.10 sati, pustili iz pritvora. Ako je već sudjelovao u tučnjavi, ako je bio tamo, imao je nož, udarao je kamenjem djecu. Hajde da opravdam i da nije imao veliku ulogu, ali mora slučaj biti kompletiran. Treći mora biti uhićen, da da izjavu. Dečko koji je oštećen i koji je u bolnici i kojem je život ugrožen, on mora dati izjavu da ga ovaj nije tukao. Dakle slučaj se morao kompletirati, ali da ga odmah puste, a sin mu u bijegu. Pored ove situacije što se događa u BiH i svemu ovom što krive Tužiteljstvo, netko je našao za shodno da ga pusti", kaže ogorčeni otac za 'Dnevni avaz' i dodaje:

Pošli su da pojedu sendvič

"Što da dijete umre, ne daj Bože, što da ostane neki teški invalid. Bez kompletiranja događaja, ni u kakvom slučaju nije smio biti pušten.

Otac E. M. kaže da njegov sin i F. Ž. ne poznaju napadače, i da su se sreli na ulici kada su ih napali.

"Napali su ih iz čista mira, da ih tuku. Imam liječnički nalaz, moj sin je pet puta uboden odvijačem, jednom u leđa, jednom u stomak zarezan, jednom ispod pazuha, jednom u vrat i u butinu. Znači to je katastofa da jedan bude pušten. I pored takvog slučaja oni su njega pustili, mali, ima 20 godina, leži, tri dana ne priča, ne može da jede. Išao je u osnovnu školu s mojim sinom od prvog rezreda do srednje. Pošli su da pojedu sendvič, a ovi su samo prišli i napali ih" , naveo je otac E. M.