OSTAJU IZA REŠETAKA Zbog podvođenja Mostarke Albertine, produžen pritvor za dvije Sarajke

prostitucija,podvođenje,Mostar

Županijski sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužiteljstva Sarajevske županije te je za naredna dva mjeseca produžio pritvor Naidi Mehanović i Ajši Ramić, uhićenima u akciji "Tin", koju su prije mjesec realizirali službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Ovu informaciju za Avaz potvrdila je Nezira Pindžo, glasnogovornica Županijskog suda Sarajevo.

Izjava oštećene

Inače, sjednica Vijeća na kojoj je razmatran prijedlog za produženje pritvora bila je zatvorena za javnost.

Mehanović i Ramić osumnjičene su za trgovinu ljudima, protupravno oduzimanje slobode i iznudu. Slučaj se povezuje s podvođenjem djevojke iz Mostara u jednom stanu u Sarajevu.

Na sjednici prije mjesec odvjetnica Dijana Hasić, koja zastupa Naidu Mehanović, između ostalog je istaknula da se istraga temelji samo na izjavi oštećene, koja je navela da je zatvorena, maltretirana, da su osumnjičene dijelile drugim osobama snimke pružanja seksualnih usluga te da je sav novac morala davati Naidi.

Hasić je, također, kazala da iskaz oštećene nije potvrđen materijalnim dokazima, kao i da je oštećena bila kontradiktorna u svojoj izjavi, te da je, osim optužbi na račun Naide, priznala da joj je Mehanović pomogla kada joj je bilo najteže i pružila joj krov nad glavom.

Izgubila telefon

"Albertinina kuća je izgorjela u požaru i zamolila je Naidu, koju je poznavala, jer su zajedno studirale, da dođe kod nje. Naida joj je pružila pomoć, dala joj dom i posao u svojoj agenciji. Albertina potom izjavljuje da je zatočena te da pred drugima nije smjela govoriti o svojim problemima", kazala je odvjetnica Hasić.

Istaknula je da je Albertina izjavila da je u razdoblju dok je bila u Naidinom stanu izlazila povremeno da kupi osnovne potrepštine te da je išla na posao u Agenciju.

"Postavlja se pitanje kako onda nije otišla u policiju ili se obratila nekome da joj pomogne", navela je Hasić.

Odvjetnica je istaknula da nemaju na temelju čega identificirati osobe koje su koristile seksualne usluge oštećene. Naida je bila u Dubaiju i izgubila je mobitel te je trebala nabaviti novi kad je uhićena.

Inače, policija je prilikom pretresa kod Naide pronašla putovnicu djevojke iz Mostara.

Odnijela joj ključeve

Naida Mehanović je prije mjesec istaknula da je završila studij prava te da je Tužiteljstvo u ovom slučaju želi prikazati kao neku kriminogenu osobu, a ona to nije.

"Albertina je moju majku zvala majkom. Odnijela mi je ključeve od stana i poslovnog prostora. Jedna osoba je bila u intimnim odnosima s Albertinom... Potresena sam svime, ovo nisam vidjela ni u španskim sapunicama. Gledala sam na nju kao na svoju mlađu sestru, to mogu potvrditi svi moji susjedi", kazala je Naida.