OSAM RAKITSKIH I POSUŠKIH ANĐELA Dvije godine od tragedije koju Hecegovina nikada neće zaboraviti

Posušje mladi,Rakitno

Hercegovina se u zadnjim danima godine prisjeća posuških i rakitskih anđela, mladosti koja je prerano otišla s ovog svijeta. Osam mladih života, četiri mladića i četiri djevojke, korak do 20-te umjesto kući na Novu godinu otišlo je u Nebo.

Preminuli su u novogodišnjoj noći, a nakon izvršene analize krvi utvrđeno je da je kod svih 8 (osam) osoba došlo do intoksikacije ugljičnim monoksidom s utvrđenom koncentracijom u krvi koja je smrtonosna.

U Posušju je pokopano dvoje (Mirela Rezo i Stjepan Jukić), a u Rakitnu šestero mladih (Žana Pavković, Mia Soldo, Marija Pavković, Ivan Miličević, Stipe Pavković i Stipe Romić). Tisuće vjernika sudjelovale su na ispraćaju hercegovačke mladosti, i kamen je plakao. Sprovodni obred predvodio je biskup Petar Palić, koji je bio nov na dužnosti. Tisuće su plakale. Prošle su već dvije godine.

Upravo na Novu Godinu, na godišnjicu njihove smrti služe se mise u Posušju i Rakitnu za osam mladih, u Rakitnu jutarnja, a u Posušju večernja, koja je ove godine zakazana u 18 sati.