OPTUŽENA Kako je predsjednica biračkog odbora u BiH glasovala za druge

OPTUŽENA Kako je predsjednica biračkog odbora u BiH glasovala za druge
Ilustracija

Optužena Biljana P. (1971.), tereti se da je za vrijeme održavanja Općih izbora 2018. godine, u svojstvu predsjednika biračkog odbora na biračkom mjestu, glasovala umjesto drugih osoba, pod njihovim imenima.

Tužitelj iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, podigao je optužnicu protiv Biljane P., rođene 1971. godine u Brčkom, državljanke BiH.

Optužena se tereti da je, za vrijeme održavanja Općih izbora u Bosni i Hercegovini, dana 7.10.2018. godine, kao predsjednica biračkog odbora na biračkom mjestu Popovo Polje-Distrikt Brčko, glasovala umjesto drugih osoba pod njihovim imenima.

U optužnici se navodi, da je optužena, protiv volje i znanja najmanje šest osoba, koje nisu iskoristile biračko pravo na navedenim izborima, krivotvorila njihove potpise na Biračkom spisku, pod rednim brojevima gdje su zavedene navedene osobe, potpisala se umjesto njih njihovim imenima i glasovala umjesto njih.

Optužena se tereti da je na izborima za institucije Bosne i Hercegovine, glasovala umjesto drugog pod njegovim imenom, čime je počinila kazneno djelo prijevare pri glasanju iz članka 152. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine. Optužnica je proslijeđena Sudu BiH, navedeno je iz Ureda za informiranje Tužiteljstva BiH.