Opstruira se izgradnja autoceste kroz Hercegovinu, sad im je rečeno, tako više neće moći

dragan Čović
Ne da se kaska s izgradnjom autoceste, autocesta se kroz Hercegovinu uopće ne gradi. Nemamo ni jednog kilometra izgrađenog. Od tristo potencijalnih kilometara koridora 5c od juga do Save, izgrađeno je tek par kilometara u Hercegovini, od Bijače i onda dolazite na jednu lokalnu cestu gdje vam je svetište, gdje ljudi do Međugorja dolaze maltene makadamskim putem. I time se pokazuje odnos prema čitavoj Hercegovini, ne samo prema Hrvatima, izjavio je Čović za Hrvatski Medijski Servis.

On je podsjetio kako su hrvatski politički predstavnici još dok se razmišljalo o koridoru 5c, '98, tražili da se jednakim intenzitetom gradi i na sjeveru i na jugu.

-Za to vrijeme sve što je urađeno, urađeno je između dvije bošnjačke destinacije ( Sarajeva i Zenice, op hms). Dakle, autocesta se u Hercegovini ne gradi jer netko želi da se ne gradi, pa se koriste različiti istrumenti da bi se opstruirala izgradnja autoceste; jednom je to peticija da autocesta ne ide pored Počitelja, pa drugi put peticija za Blagaj, pa sad imamo neku novu peticiju da ne ide ni tom drugom trasom. Ne razumijem te koji potpisuju te peticije, a to su dominantno predstavnici bošnjačkog naroda jer se ne gradi pored njihovih kuća, kaže Čović