OPORBA PROTIV ZABRANE RADA "Prema ovome su nam kladionice bitnije od ljekarni"

gradsko vijeće, Mostar, zabrana rada nedjeljom, nedjelja

Gradsko vijeće Mostara na današnjoj sjednici doniječo je odluku o zabrani rada trgovinama nedjeljom, blagdanima i neradnima danima. Bunile su se vijećnice Naše stranke. 

"Mi ovdje reguliramo radno vrijeme za objekte koje se bave igrama na sreću na način da je jednak broj sati da u njima vrijeme provode radnici i građani kao u npr. radnjama s prehrambenim proizvodima. Također, kraće je radno vrijeme ljekarnama nego kladionicama. Poručujemo li mi da su nam kladionice važnije od ljekarni i jednako važne kao trgovine s prehrambenim proizvodima?", kritizirala je odluku Irma Baralija.


Njezina kolegica Boška Ćavar također je glasovala protiv ove odluke, a na svom Facebook profilu navela je i razloge.

"Upravo su kolege i kolegice u GV izglasali zakon o radnom vremenu u Mostaru. S dva glasa protiv (Irma Baralija i ja), a suzdržanim glasovima Adele (Gosto), Vesne (Šunjić) i Velibora Milivojevića ovaj zakon je ugledao svjetlo dana. Svi vi koji ste se žalili na preglasnu glazbu, na komunalni nered zbog mogućnosti rada objekata brze hrane - odahnite. Nemate nikakva prava! Usvojena je odluka da se zabrani rad nedjeljom. Ovim odlukama nisam iznenađena jer Gradsko vijeće u kojem sjede oni koji su dopisivali glasove ne mogu ni donositi bolje odluke za građane", navela je Ćavar.



Odluka o zabrani rada nedjeljom usvojena je s 26 glasova za, 2 protiv, a 4 suzdržana.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.