OPĆINA GRUDE Za novorođeno dijete 500 maraka, za prvu nekretninu simbolične cijene zemljišta

Grude
Općina Grude

Kao i većina općina diljem Hercegovine i Općina Grude financijski pomaže majke i obitelji kod rođenja djeteta. Jednokratna pomoć za svako novorođeno dijete u toj općini iznosi 500 konvertibilnih maraka rekao nam je načelnik Ljubo Grizelj.

Tome treba pridodati i pomoć Županije Zapadnohercegovačke, koja daje 300 KM jednokratne pomoći zaposlenim majkama, a 500 KM nezaposlenim. S druge strane nezaposlene majke ostvaraju pravo i na mjesečnu potporu od 250 KM u trajanju od šest mjeseci.

Općina Grude sa 190 000 tisuća maraka na godišnjoj razini sufinancira i javni vrtić koji broji nešto manje od stotinu djece.

Od programa za obitelji i mlade u navedenoj općini valja istaknuti kako je učenicima osiguran besplatan prijevoz. Također, općina sufinancira program produženog boravka djece u školi do 5. razreda osnovne škole

Studenti pak po kriteriju izvrsnosti dobivaju potporu od 1000 maraka. Dobitnici su oni studenti koji imaju prosjek ocjena iznad 4,5.

Što se tiče pomoći pri izgradnji prvih nekretnina, valja reći kako mladi na lokacijama koje najviše traže, kvadrat građevinskog zemljišta dobivaju po simboličnim cijenama. One se kreću od 6 do 8 maraka, s tim da su oslobođeni plaćanja svih komunalnih naknada.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.