ODUGOVLAČENJE PLAĆA NAROD Evo kako Elektroprivreda HZ HB još baca novce

Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar, Elektroprivreda HZHB, Elektroprivreda BiH, Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar, natječaji, vijesti, presuda, Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar
hercegovina.info

Županijski sud u Mostaru u vijeću sastavljenom od sudaca Vere Sudar (predsjednica) i članova Rabije Tanović i Merime Ćatić odbio je kao neutemeljenu žalbu Elektroprivrede HZ-HB, te potvrdio prvostupanjku presudu kojom je to poduzeće dužno isplatiti Općini Prozor-Rama iznos od 6.184.270,79 KM sa zakonskom zateznom kamatom na pojedinačne iznose glavnog duga od dana dospjelosti do dana isplate.

Riječ je o trećoj po redu presudi po istom obrascu, a ranije dvije su bile za razdoblja 1.8.2010. -  31.12.2013., odnosno od 1.1.2014. do 30.5.2016. a ova treća za razdoblje 1.6.2016. do 30.6.2019. Ranije presude su potvrđene čak i na Vrhovnom i na Ustavnom sudu FBiH.

presuda,Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar

Upornost kojom Elektroprivreda HZ HB odbija plaćati zakonom predviđena davanja, u ovom slučaju Prozor-Rami u konačnici plaća narod.

Naime, kamate po ovim presudama do sada su plaćene u visini od 6 milijuna KM, a po sadašnjoj presudi očekuju se oko dva i pol milijuna maraka kamate. To su novci bačeni u vjetar. Osim što bacaju novce u vjetar u EP prednjače po nabavci skupih limuzina, o čemu su u više navrata pisali mediji u cijeloj zemlji.