Održana reizborna Skupština GSSuBiH

gss bih, savez
Domaćin Skupštine je bila GSS Ilidža, novoprimljena članica Saveza koji je na ovoj Skupštini potvrdio prijem četiri nove službe i koji sad broji ukupno 20 spasilačkih službi iz cijele BiH.

Na sjednici Skupštine usvajali su se izvješća i donosili planovi za naredni period, a i potvrđen je još jedan mandat novom-starom rukovodstvu Saveza.

Predsjednik Skupštine ostao je Aldin Širić iz GSS Jablanica, potpredsjednik Adi Duran iz GSS HBŽ . Predsjednik UO i predsjednik Saveza je ostao Zdenko Marić iz HGSS Mostar . Članovi UO su : Esad Humo ISS Mostar , Marino Vidović GSS HBŽ, Žarko Pehar HGSS Čitluk, Žana Marjanović SD Herceg Mostar , Fahrudin Dobrača GSS Novi Grad Sarajevo, Mario Bonić HGSS Posušje.

Predsjednik Nadzornog odbora je Eduard Bebić, GSS Ljubuški, a članovi su Ana Božić HGSS Mostar i Sabahudin Spahović GSS Jablanica.

Predsjednik Suda časti je Joško Musa GSS Široki Brijeg, članovi su: Salim Bilalović GSS ilidža i Mateo Dadić HGSS Čapljina.

Skupština je ocijenila da je protekla godina bila najuspješnija do sada u radu Saveza.

Nakon završetka sjednice Skupštine priređena je radionica na kojoj su održana predavanja i praktični trening rada u programu NICS za pripadnike GSS Ilidža, GSS Novi Grad Sarajevo, GSS Srebrenik, Klub Visokogoraca Sarajevo i GSS Prozor. Za novog tajnika Saveza izabran je Dalmir Mišković GSS HBŽ.