ODLUKA SENATA Sebija Izetbegović ostala bez zvanja redovne profesorice

sebija izetbegović,Senat UNSA,Univerzitet u Sarajevu,sebija izetbegović,afera diploma,sebija izetbegović,diploma,Zagreb,istraga
Klix

Sebiji Izetbegović oduzeto je zvanje redovne profesorice Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, javlja Klix.

Ovo je odluka Senata Univerziteta u Sarajevu koji je na današnjoj 56. redovnoj sjednici stavio izvan snage Odluku Senata Univerziteta u Sarajevu iz 29. siječnja 2014. godine po kojem je Izetbegović proglašena redovnom profesoricom za oblast ginekologije i akušerstva.

Za poništenje njenog akademskog statusa bilo je 30 glasova za, osam suzdržanih i četiri protiv.

“Senat je na 34. izvanrednoj sjednici 6. ožujka usvojio izvjećej Povjerenstva, prihvatio Izvješće o dokumentaciji, i tada je Senat poništio upis u matičnu knjigu magistranata na ime Izetbegović Sebija. Odluka Senata je provedena. Današnje odluke o stavljanju izvan snage o izboru profesorice su normalan slijed i obaveza Univerziteta je da spram te odluke i tog rješenja proces dovedemo do kraja,” rekao je rektor Škrijelj.

sebija izetbegović,Senat UNSA,Univerzitet u Sarajevu,sebija izetbegović,afera diploma,sebija izetbegović,diploma,Zagreb,istraga

Ranije je Senat odlučio poništiti zvanje magistrice aktualnoj direktorici KCUS-a na izvanrednoj sjednici na kojoj se razmatrala analiza komisije na osnovu prikupljene dokumentacije provjere vjerodostojnosti isprava vezanih za postdiplomski studij na Univerzitetu u Sarajevu i Medicinskom fakultetu.

“Iz razloga što imenovana nije ispunila sve obaveze na postdiplomskom studiju na Medicinskom fakultetu u Sarajevu na način i prema postupku koji je utvrđen propisima iz oblasti visokog obrazovanja koji su bili na snazi u vrijeme stjecanja diplome magistrice, odnosno nije ispunila propisane uvjete za stjecanje odgovarajućeg stručnog naziva magistrice znanosti”, kazao je tada Škrijelj.