ODLUKA NOVE UPRAVE ELEKTROPRIVREDE BiH Dali više od sedam milijuna za plaće rudarima i deblokadu računa

rudari,Elektroprivreda BiH,ugalj ,naknada
EP BiH

Nova uprava "Elektroprivrede BiH" na današnjoj prvoj sjednici odobrila je avansno plaćanje dijela ugovorenih količina uglja Rudniku mrkog uglja Zenica u iznosu od 7,4 milijuna KM, priopćeno je iz Službe za komunikacije "Elektroprivrede BiH". 

U priopćenju se dodaje da se novac daje unaprijed s ciljem izmirenja obveza prema radnicima Rudnika za lipanj i srpanj 2023. godine, deblokade računa i ponovnog pokretanja proizvodnje koja je potpuno obustavljena 25. srpnja, pišu Nezavisne.

“RMU ‘Zenica’ se obvezao na proizvodnju od 35.000 tona uglja mjesečno, čime će se lakše osigurati potrebne količine za rad TE ‘Kakanj’, osigurati osnova za povrat primljenog avansa i omogućiti kontinuitet u procesu proizvodnje. Imajući u vidu nadolazeće razdoblje nižih temperatura koje otežavaju uvjete eksploatacije, Uprava smatra da je potrebno poduzeti mjere i aktivnosti na povećanju isporuke ugljena iz svih rudnika Koncerna, spriječiti obustave rada i omogućiti nesmetan rad tremoelektrane, radi očuvanja integriteta elektroenergetskog sustava i stabilne opskrbe kupaca" , navode iz "Elektroprivrede BiH".