ODBIJEN ZAHTJEV SEBIJE IZETBEGOVIĆ Odluka o ukidanju zvanja profesorice ostaje na snazi

sebija izetbegović, sebija izetbegović, sebija izetbegović, KCUS, sukob interesa , sebija izetbegović, akademsko zvanje, indeks, lažna diploma, sebija izetbegović, Senat UNSA, Odbijena žalba
Fena

Prema rješenju Općinskog suda Sarajevo, mjera je odbijena jer Izetbegović nije dokazala da je ispunila ispitne obaveze na postdiplomskom studiju

Općinski sud Sarajevo donio je rješenje kojim je odbio zahtjev aktualne direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović za mjeru osiguranja.

Izetbegović je tražila da se odgodi provođenje ranije odluke Senata UNSA kojom se njoj ukida zvanje redovne profesorice iz oblasti “Ginekologije i akušerstva”. Ovo je za Fokus potvrdio odvjetnik UNSA Enver Smajkan. Prema rješenju Općinskog suda Sarajevo, mjera je odbijena jer Izetbegović nije dokazala da je ispunila ispitne obaveze na postdiplomskom studiju, tako da odluka Senata Univerziteta u Sarajevu kojom je stavljena van snage odluka o izboru u akademsko zvanje redovnog profesora ostaje na snazi.

sebija izetbegović,Senat UNSA,Odbijena žalba

Inače, krajem svibnja i Ministarstvo za znanost, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo odbilo je žalbu Sebije Izetbegović protiv zaključka Županijske uprave za inspekcijske poslove u vezi sa stjecanjem diplome doktora medicinskih nauka na Univerzitetu u Sarajevu.