OČITOVAO SE GILJA “Radnici Elektroprivrede nisu prisiljeni, nego dobrovoljno prilažu markicu”

Elektroprivreda HZ HB
Hercegovina.info

Generalni direktor Marinko Gilja očitovao se Instituciji ombudmana za zaštitu potrošača u BiH po prijavi našeg portala, a zbog prisilnog dodavanja marke djelatnicima Elektroprivrede HZ HB na račun.

Nekolicina njih je potvrdila našem portalu da im je marka dodana na račun, bez da ih se prethodno pitalo žele li to, na način da je iskorištena informacija o mjernom mjestu koje su prijavili prilikom zaposlenja. Gilja pak tvrdi da markica nije prisilna, nego su je 'radnici dobrovoljno dali'. Ukratko, nisu obvezani, ali im je marka dodana na račun. Mogu se oni buniti naknadno, i marka će im se ukloniti, no ta im je opcija trebala biti ponuđena prije nego li je marka dodana, ako govorimo o demokratskim procesima i tekovinama. Iz Elektroprivrede su već ranije lažno izvjestili javnost o broju osoba koje su potpisale suglasnost za odbijanje marke, utrostručivši isti, a izvjesno je da i ovaj dopis nema puno veze s istinom. 

No evo šta kaže Gilja. 

“Bitno je ukazati kako nije riječ ni o kakvoj prisilnoj naplati koja se pokušava prezentirati javnosti, već je riječ o dobrovoljnom prilogu koji nema element obveznosti”, kaže Gilja. Ovom prilikom ga pitamo je li djelatnike EP pitao žele li dati marku prije nego li im je dodana na račun, il im je ostavio mogućnost tek naknadno da se bune, što radnici tvrde.

“Činjenica da je netko potpisao suglasnost za pridruživanje stavke “dobrovoljni prilog” na računu od električne energije, pa bio to i djelatnik ovog Društva, apsolutno ne znači kako je isti obvezan izvršiti uplatu navedenog iznosa”, kaže Gilja. Njegovi djelatnici pak tvrde da nikakvu suglasnost nisu potpisali, a marka im je dodana zbog činjenice da rade u EP.

U laži su kratke noge, vidjeli smo i prigodom nedavne obmane javnosti o broju korisnika koji su dali suglasnost za marku Televiziji, ali i prigodom kupnje oronulih zgradurina oko Mostara koje kobajagi trebaju Elektroprivredi. 

Elektroprivreda HZ HB