PRIJAVIT ĆEMO GILJU OMBUDSMENU Svim radnicima Elektroprivrede odbijena marka, a nisu ih ni pitali žele li je dati

Dragan Čović
Hercegovina.info

Djelatnici Elektroprivrede HZ HB javljaju nam ovih dana da je u njihovom poduzeću na djelu prava nepravda u kontekstu jedne markice za Televiziju Herceg-Bosne. Naime, kao djelatnicima Elektroprivrede HZ HB svima im je, na mjernom mjestu koje su prijavili odbijena marka za Televiziju Herceg – Bosne. Ukoliko se pak istome protive, dužni su pisati direktoru Marinku Gilji da ne gledaju TV Herceg-Bosne, ne daju marku i sl, te se tako izložiti eventualnim i možebitnim pritiscima. 

Marka je, bez prethodno potpisane izjave koja je slana običnim kućanstvima, odbijena i ako mjerno mjesto nije na djelatniku Elektroprivrede, nego na nekom članu obitelji, ali ga je prijavio prilikom zaposlenja. Tako su brojni roditelji, supruge i druga rodbina zaposlenih pozivali poduzeće da vide odakle im se stvorila marka na računu, na što im je kazano da im taj i taj radi u Elektroprivredi.

Revoltirani su brojni djelatnici, a desetine njih javilo se našem portalu. Kažu da među njima ima onih koji se ne slažu s postupanjem sadašnje uprave, koji ne žele dati marku, no nije im ostavljena ni demokratska opcija da to ne učine. 

Iz Elektroprivrede su javnosti podastrli podatak da je 37000 kućanstava odvojilo marku za televiziju, premda naši izvori govore da je i to manje nego što se prezentiralo. S obzirom na sve navedeno, i da radnici Elektroprivrede nisu pitani žele li izdvojiti marku za Televiziju, prije nego im je odbijena cijeli slučaj ćemo prijaviti Instituciji ombudsmana za ljudska prava u Bosni i Hercegovini. 

 Marka za TV Herceg-Bosne, koju je predložio lider HDZ-a Dragan Čović na zadnjem zasjedanju HNS-a izazvala je pravu buru u javnosti. Direktor Gilja ju je ubrzo implementirao, što milom, što silom.