Obveznicima koji priređuju igre na sreću kazne u iznosu od 60 tisuća KM

Obveznicima koji priređuju igre na sreću kazne u iznosu od 60 tisuća KM
FUZIP

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH jučer su izvršili kontrolu priređivača igara na sreću na području Sarajevske županije, Tuzlanske županije, Srednjobosanske županije i Zeničko-dobojske županije, u općinama Centar, Novi Grad, Stari Grad, Novo Sarajevo, Ilidža, Lukavac, Doboj Istok, Živinice, Tuzla, Kalesija i Banovići, Vitez, Fojnica, Bugojno, Travnik, Gornji Vakuf – Uskoplje, Zenica, Žepče, Visoko i Kakanj.

U izvršenim kontrolama otkrivena su dva neprijavljena radnika i 16 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja, priopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Zbog utvrđenih nepravilnosti kao što su zapošljavanje neprijavljenih radnika i neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, u 34 slučaja izdati su prekršajni nalozi s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 60.900 KM.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Porezna uprava će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprječavanju sive ekonomije i u narednom razdoblju i poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima, prenosi Fena.

Porezna uprava FBiH također poziva i građane, ako imaju saznanja o radu 'na crno', ali i drugim nepravilnostima, da prijavu mogu anonimno dostaviti putem e-maila: [email protected] i [email protected], SMS poruke na broj mobitela 061 724 610, besplatnog poziva na broj 080 020 333 i pošte na adresu Husrefa Redžića 4, Sarajevo, uz naznaku 'Nepravilnosti'.