OBRUŠAVANJE 12 KUBIKA UGLJA Poginuli rudar imao je 40 godina, drugi ima teške ozljede i na respiratoru je

OBRUŠAVANJE 12 KUBIKA UGLJA Poginuli rudar imao je 40 godina, drugi ima teške ozljede i na respiratoru je
Ilustracija

U nesreći koja se dogodila sinoć u Rudniku mrkog uglja Đurđevik smrtno je stradao rudar R.Č. (40), a teško ozlijeđen rudar H.K., koji je hospitaliziran u UKC Tuzla.

"Na mjestu događaja se nalazi i federalni rudarski inspektor koji će Tužiteljstvu dostaviti izvještaj o uzrocima i drugim okolnostima vezanim za nesreću. Izdata je naredba za obdukciju tijela preminulog. Policijski službenici trenutno saslušavaju i uzimaju izjave od većeg broja osoba. 

Tužiteljstvu će u narednim danima izvještaje dostaviti i rudarski inspektor i policijski službenici", izjavio je Fenu glasnogovornik Tužiteljstva Tuzlanske županije (TŽ) Admir Arnautović.

Ozlijeđeni rudar je smješten u jedinici Intenzivne njege na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju UKC Tuzla. "Priključen je na respirator i konstatirane su kontuzije pluća", izjavila je glasnogovornica UKC-a Tuzla Ersija Aščerić - Mujedinović.

Prema informacijama koje je medijima dao federalni inspektor Nuraga Duranović do nesreće je došlo kada se na rudare obrušilo 12-14 kubika uglja.