OBRAZOVANJE U Usori i Žepču drugo polugodište počinje online

Školske klupe
Ilustracija

Zbog pogoršane epidemiološke situacije izazvane koronavirusom na području općina Usora i Žepče, nastava u drugom polugodištu za osnovce i srednjoškolce u školama u tim općinama koji se obrazuju po Nastavnom planu i programu, sutra će početi online.

"Zbog povećanog broja djelatnika i učenika osnovne i srednje škole koji su pozitivni na virus SARS-CoV-2 ili se nalaze u izolaciji, drugo polugodište započet će sa nastavom na daljinu", piše na službenoj stranici Općine Usora te se navodi kako će održavanje nastave na daljinu trajati do 17. siječnja 2022. godine, 'kada će se nanovo sagledati epidemiološka situacija'.

"Do narednog tjedna očekuje se stabilizacija stanja i oporavak većeg broja građana, a navedena odluka donesena je u najboljem interesu učenika kao i djelatnika škola", navodi se u toj obavijesti općinske administarcije Usore.

Na stranici Općine Žepče navodi se kako će, iz istog razloga, do daljnjeg nastava biti održavana 'po modelu online'.

"Kao što je poznato, predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje u te dvije općine nije u nadležnosti ovog ministarstva, odnosno u nadležnosti je lokalnih zajednica, koje su postupile u skladu sa svojim nadležnostima te će odvijanje nastave organizirati on-line. Đaci iz škola u kojima se nastava odvija po NPiP na bosanskom jeziku, na raspustu su do 24. siječnja. 

Prema sadašnjim epidemiološkim podacima, neće biti potrebe za promjenom modela nastave i u ostalim općinama te gradovima naše županije. Nadamo se da će se ubrzo steći uvjeti za povratak đaka u škole i u općinama Žepče i Usora", kazao je za Fenu resorni ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Spahija Kozlić.