VIDEO  Objavljene snimke manijačkog divljanja po Bijelom Polju. Mještani kažu da mu se nije sviđalo što muslimani slave Novu godinu

Bijelo Polje napad

Na samom početku ove godine u mostarskom prigradskom naselju Bijelo Polje oko 10 sati došlo je do incidenta u kojem se J. B. (1985.) iz Mostara osobnim vozilom BMW zabio u četiri parkirana automobila te tom prilikom iste i oštetio, što je potvrđeno iz MUP-a HNŽ, a susjedi i oštećeni iz tog napada tvrde da se sve dogodilo jer se navedenom 38-godišnjaku nije sviđalo što muslimani slave Novu godinu.

"Nikada nisam bio vjernik neki posebno, ali ni ovo nije blizu islama. Danas da sedam auta razbiješ, pregaziš momka, dva puta autom da me udaraš i vraćaš se s nožem radi toga što se Nova godina slavi jer to nije muslimanski... Kakav je to mozak i razmišljanje nikad mi jasno neće biti, nisam mislio podijeliti, ali neka svi znaju da psihopatu ne vraćaju među naše mještane", napisao je na svom profilu Alem Bubalo, žrtva ovog divljačkog pohoda.

May be an image of car and outdoors



U komentarima objave brojni susjedi i mještani su zgroženi, a tvrde da ovo nije prvi put da se napadač slično ponaša jer je u naselju već ranije djecu napadao zbog korištenja pirotehnike u blagdansko vrijeme jer to nije u duhu islama.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije za hercegovina.info su pak kratko kazali da motiv napada nije povezan s vjerskim motivima.


May be an image of car and outdoors

Nakon događaja policijski službenici su ga po izlasku iz njegove obiteljske kuće pokušali uhititi pri čemu se isti ponašao izrazito agresivno, te prijetio eksplozivnom sredstvima koje posjeduje u kući. Policija je potom izvršila pretres njegove obiteljske kuće, no nisu pronašli ništa. Muškarac je smješten u Kantonalnu bolnicu ''Dr. Safet Mujić'' na Odjel psihijatrije.