OBAVIJEST VOZAČIMA U sjeverozapadnoj Hercegovini postavljena dva suvremena radarska sustava

Radar pametno oko Smart eye
Hercegovina.info

MUP Hercegbosanske županije je objavio priopćenje da je sustav za nadzor prometa (Smart eye) na području odgovornosti MUP- a HBŽ postavljen na magistralnoj cesti M-16 Šujica-Kupres i na magistralnoj cesti M-6.1 Livno-Tomislavgrad u mjestu Lopatice počeo s radom 1.9.2021. godine. 

Počiniteljima prekršaja za koje se nedvojbeno utvrdi da su od 1.9.2021 godine evidentirani kao prekršitelji iz slijedećih članaka:
čl. 33 (uporaba mobitela u vožnji),
čl. 34. (uporaba sigurnosnog pojasa u vožnji),
čl. 45. (prekoračenje brzine),
čl. 209. (neregistriranost preko 30 dana) i
čl. 210. stavak 3. (neregistriranost do 30 dana), kao i eventualnih drugih članaka iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama u HBŽ se dostavlja obavijest o počinjenom prekršaju kako bi se utvrđivanjem identiteta prekršitelja istima mogli uručiti prekršajni nalog ili podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Ukoliko je prekršitelj tijekom jednog dana u više navrata počinio prekršaja iz navedenih članaka, u tom slučaju protiv počinitelja će se podnijeti Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka kod mjesno nadležnog suda od strane ustrojbene jedinice gdje je isti prvi put toga dana evidentiran u prekršaju, a u opisu prekršaja navest će se na koliko mjesta je toga dana prijavljeni evidentiran sustavom za nadzor prometa, navedeno je iz MUP-a HBŽ.