NOVI OKRŠAJ Plenković tvrdi da je Milanović učinio državni udar

Milanović Plenković
PIXSELL

Premijer Andrej Plenković nazvao je puzajućim državnom udarom ponašanje predsjednika Republike Zorana Milanović koji je danas zapovjedio načelniku Glavnog stožera Robertu Hranju da ne dopusti ministru Mariju Banožiću obraćanje na prisezi ročnika u vojarni u Požegi.

"Ja nisam ništa od toga vidio, a što sam kratko vidio rezime, vidio sam nedopustivo ponašanje predsjednika Republike. Ovo se može slobodno nazvati puzajućim državnim udarom", rekao je Plenković u Dubrovniku, prenosi Hina.

Ocijenio je da je nedopuštanje ministru obarane na prisezi vojnika da govori "nešto bez presedana".

"Očito da se jugo preselilo i u Slavoniju, ja ne znam je li tamo danas bio posebno težak dan. Ponovno ponašanje suprotno zakonu predsjednika republike je nedopustivo", rekao je Plenković.

Ministar obrane Mario Banožić zatražio je u petak smjenu načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Roberta Hranja zbog nepoštivanja Zakona o obrani i jer mu je zabranjeno obraćanje na prisegi 32. naraštaja ročnika u Požegi.

Predsjednik Zoran Milanović potvrdio je da je on zapovjedio načelniku Glavnog stožera Robertu Hranju da ne dopusti ministru Banožiću obraćanje na svečanoj prisezi ročnika u Požegi.