NOVI DETALJI Kod 12 ilegalnih migranata iz Afganistana na granici s Hrvatskom pronađeno oružje i streljivo

Migranti krijumčarenje Zvornik
GP BiH

Službenici SIPA-e i Granične policije BiH noćas su proveli akciju u blizini granice s Republikom Hrvatskom, te zatekli veći broj migranata u dva improvizirana kampa, u kojima je, kako smo već objavili, otkrivena i određena količinu oružja i municije.

Sada se o akciji oglasilo i Tužiteljstvo BiH, odakle je potvrđeno da postupajuća tužiteljica Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju koordinira aktivnosti na terenu.  

U okviru operativne akcije otkriveno je 12 ilegalnih migranata, koji su, kako navode iz Tužiteljstva BiH, zatečeni na području mjesta Donji Svilaj, u blizini rijeke Save, a prema preliminarnim informacijama, dolaze sa područja Afganistana.

"Stavljeni su pod nadzor nadležnih institucija, a utvrđuju se okolnosti povezane sa posjedovanjem oružja, kao i namjerama ove migrantske grupe. Tužiteljstvo BiH i partnerske institucije i agencije nastavljaju rad na ovom predmetu", naveli su iz Tužiteljstva BiH uz napomenu da interesu istrage u ovom trenutku ne mogu davati više informacija.