AKCIJA SIPA-e I GRANIČNE POLICIJE Pronađena dva kampa migranata s vatrenim oružjem i streljivom

Migranti izmještanje Bihać
Ilustracija/SPS

Pripadnici Granične policije BiH i SIPA-e provode akciju u Posavini kod Odžaka gdje su već sinoć zatekli velik broj migranata i određenu količinu oružja i streljiva u njihovim improviziranim kampovima.

Policijski službenici Granične policije Bosne i Hercegovine zajedno s policijskim službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA), u noći između 7. i 8. 12. 2023. godine, proveli su zajedničke aktivnosti na području Donjeg Svilaja, u neposrednoj blizini državne granice s Republikom Hrvatskom, u zoni graničnog pojasa, navode iz Granične policije BiH.

Zatekli su veći broj osoba iz migrantske populacije u dva improvizirana kampa, u kojima su pronašli određenu količinu vatrenog oružja i streljiva.

Provedbom službenih mjera i radnji, policijski službenici Granične policije Bosne i Hercegovine stavili su pod nadzor zatečene nezakonite migrante, nakon čega je o predmetnom događaju obaviješteno Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine i Sud Bosne i Hercegovine, u skladu s čijim usmenim naredbama će biti dalje postupano.

Aktivnosti na ovom predmetu se nastavljaju, priopćeno je iz Granične policije BiH.