NOVALIĆ "Porodiljna naknada iznosit će 300, a ne 1000 maraka"

Fadil Novalić - Afera respiratori
Hercegovina.info

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić odgovarao je večeras na pitanja građana. On je u svom obraćanju govorio je o porodiljnim naknadama, dječijem toplatku, naknadama za invalide, ali i o drugim temama.

Komentirajući porodiljnu naknadu od 1000 KM u Sarajevskoj županiji on je rekao kako je to diskutabilan potez.

“Zagreb ga je povukao prije i onda su sve žene su pohrlile da se upišu u Zagreb, i 4 milijuna se pretvorilo u 4 milijarde i morali su ga suspendirati. Isto se događa i Sarajevskoj županiji, pa sada traže da se prebaci na FBiH. Ali to je nadležnost županija. Mi smo uputili zakon o ovome u parlamentarnu proceduru i za dječji doplatak prema kojem će djeca iz svih županija imati ista primanja”, rekao je Novalić.

“U našem zakonu za razliku od sarajevskih 1.000, kod nas je definirano 300 KM. S tim se složilo svih 10 županija kada smo pravili zakon i to je obaveza županija. Ukoliko budu radile županije kao što rade dječji doplatak netko 17 KM, netko 60 KM, a netko ništa. FBiH će povući i to na federalnu razinu, ali tek nam predstoji diskutirati o tome u Parlamentu FBiH”, rekao je između ostalog Novalić.