NOVAC Umirovljenici u FBiH na granici socijalnog minimuma, zaprijećeno prosvjedima

Novac marke prošenje prosjak
Ilustracija

Umirovljenici u Federaciji BiH (FBiH) su na granici socijalnog minimuma, a više od 75 posto njih ne živi život dostojan čovjeka, izjavio je Srni predsjednik Upravnog odbora Saveza udruženja umirovljenika FBiH Redžo Mehić.

Mehić je naveo da umirovljenici u FBiH ne žive nego samo preživaljavaju i da im, zbog inflacije i enormnog poskupljenja osnovnih životnih namirnica, posljednja usklađivanja mirovina ne znače puno.

On je istaknuo da je Savez udruženja umirovljenika u FBiH uputio zahtjev Parlamentu FBiH da prijedlog proračuna FBiH za 2023. i Prijedlog zakona o izvršenju proračuna FBiH budu razmotreni i usvojeni najkasnije do 25. siječnja.

Mehić je rekao da je Upravni odbor Saveza udruženja umirovljenika u FBiH pravovremeno poduzeo mjere i tražio rješenje koja su ipak bila nedovoljna, te da su umirovljenici, nemajući drugog izlaza, zaprijetili prosvjedima.

Da bi umirovljenici u FBiH dobili uvećane siječanjske mirovine, oba doma federalnog Parlamenta treba da do 25. siječnja usvoje proračun FBiH za 2023. godinu.