NOVA AKVIZICIJA VOZNOG PARKA Na mostarsko Sveučilište stiže još jedan automobil od 70 tisuća maraka

Sveučilište u Mostaru javne nabavke

Sveučilište u Mostaru nabavlja još jedno luksuzno vozilo za svoje potrebe. 

Kako je objavljeno na portalu javnih nabavki, SUM će dobiti automobil od 70 tisuća maraka bez PDV-a. U šturoj obavijesti nema previše podataka osim pozivanja na natječajnu dokumentaciju (koja je za obične 'smrtnike' posve nedostupna). Kod javnih nabavki općenito pokazalo se zapravo da se u natječajnoj dokumentaciji kriju podaci koji mogu biti predmetom pogodovanja ili sličnih malverzacija kada su u pitanju javna poduzeća ili institucije.

Prema opisu kriterij za dodjelu ugovora je najniža cijena, a do četvrtka je moguće preuzeti natječajnu dokumentaciju dok je krajnji rok za predaju 4. prosinac.

Sveučilište u Mostaru javne nabavke

Sad već tradicionalna kupovina

Ljubav prema skupocjenim autima traje još od 2018. godine kada su se okitili titulom najskupljeg putničkog automobila u voznom parku neke od državnih institucija. Tada su za, potrebe Medicinskog fakulteta 'iskeširali' skoro 100 tisuća maraka, točnije 98 tisuća i naravno da je posao i prije 5 godina pripao ljubuškom MRM-u. Iste godine javne nabavke Pravnog fakulteta zasjenile su super-vozilo s medicine pa je tako u sjenu pao automobil od 56 tisuća maraka bez PDV-a.

Sveučilište u Mostaru je prošle godine kupilo također automobil od 60 tisuća maraka bez PDV-a, a ugovor s tvrtkom MRM iz Ljubuškog potpisan je 11. travnja.

Na koncu prošle godine otprilike točno prije godinu dana, Sveučilište je raspisalo natječaj za još jednu kupovinu limuzine koja bi pojačala vozni park. Tada su platili automobil 75 tisuća maraka bez PDV-a iako su prvotno tražili automobil od 65 tisuća maraka.

Na službenim stranicama tada je pisalo da su prihvatili preporuku Povjerenstva za provođenje postupka javne nabave, a najpovoljniji ponuditelj bio je naravno - ljubuški MRM.

Zanimljivost aktualne nabavke automobila od 70 tisuća maraka bez PDV-a je i to da se podaci o kupovini ne mogu naći na službenoj stranici mostarskog Sveučilišta iako među obavijestima ima i vijesti koje su novijeg datuma

Sveučilište u Mostaru javne nabavke

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.