NOS ZA BIZNIS Ljubušaci proizveli 200 tisuća maski, mogli su i još da su imali radne snage

Zaštitne maske
Ilustracija/Hercegovina.info

Tvrtka Arox iz Ljubuškog među prvima je u Bosni i Hercegovini, kako smo i pisali, počela proizvoditi zaštitne maske za kojima je bila u jeku epidemije bila neviđena potražnja. 

Danas nekoliko mjeseci kasnije iz tvrtke Arox nam kažu kako potražnja za istima jenjava. 

"Naše maske su se tražile na veliko. Kada smo zadovoljili BiH tržište, počeli smo izvoziti i u susjedne zemlje. No, što se tiče trenutno potražnje, ona je u laganom padu. Jedan razlog tomu je popuštanje epidemioloških mjera a drugi je pojavljivanje drugih proizvođača i uvoz istih iz inozemstva", kaže za hercegovina.info Ante Brkić iz uprave Aroxa.

Troslojne maske koje je tvrtka Arox iz Ljubuškog počela proizvoditi na samom početku pandemije pokazala se najučinkovitijom.

"Ta vrsta maske se pokazala najboljom i najkvalitetnijom. Upravo sada Svjetska zdravstvena organizacija i brojni nacionalni stožeri preporučuju tu masku", kaže nam Ante Brkić te otkriva koliko je maski proizvedeno u njihovu pogonu.

"Proizvedeno je nekih 200 tisuća maski. Mogla je ta brojka biti i veća, no, nismo imali dovoljno radne snage. Već krajem travnja počeo je lagani pad potražnje, tako da se okvirno ostalu na tom broji proizvedenih maski", rekao je Brkić za hercegovina.info. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.