Nogometašu iz Obale Bjelokosti ukinut pritvor uz mjere zabrane, ponovno se priključio Veležu

FK Velež, silovanje, obala bjelokosti, Stephanu Barou, tužiteljstvo hnž, silovanje, pritvor

Nogometašu iz Obala Bjelokosti Stephanu Barou koji je osumnjičen za silovanje maloljetnice u Mostaru pušten je iz pritvora uz mjere zabrane i napuštanja boravišta u BiH, potvrđeno je iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije za Hercegovina.info.

"Vezano za Vaš upit, obavještavamo Vas da je rješenjem Županijskog suda u Mostaru, osumnjičenom, državljaninu Obale Bjelokosti B. S. J. (2003.), a koji se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Silovanje“ iz čl. 203. st. 5. u vezi sa st. 1.  Kaznenog zakona Federacije BiH, ukinut pritvor i istovremeno izrečene mjere zabrane i to zabrana napuštanje mjesta boravišta u BiH i zabrana putovanja, bez prethodnog odobrenja suda izuzev ukoliko ga napušta da bi se pojavio pred sudom, koje će trajati dok za to postoji potreba, a najduže do pravomoćnosti presude, a ako mu bude izrečena kazna zatvora najduže do upućivanja na izdržavanje kazne, kao i dodatna mjera naređeno je oduzimanje putne isprave-putovnice, uz zabranu izdavanja novih putnih isprava, kao i zabrana korištenja drugih osobnih dokumenata za prelazak državne granice Bosne i Hercegovine".

Mora se i javljati policiji.

"Također, navedenim rješenjem suda osumnjičenom je naređeno javljanje u Policijskoj stanici Mostar, svaki ponedjeljak do 10:00 sati, sve dok traju mjere zabrane. Županijsko tužiteljstvo HNŽ Mostar i Sektor kriminalističke policije MUP-a HNŽ i dalje poduzimaju istražne radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo", rekli su nam iz Tužiteljstva HNŽ.

Stephane Barou priljučio se u ponedjeljak ponovno treninzima Veleža.

"On po zakonu mora ostati kod nas i trenirati do kraja istrage. Ukoliko se dokaže da je nevin on će sigurno ići s kontra tužbom, ukoliko bude kriv klub automatski raskida s njim", rekli su iz Veleža za Hercegovina.info.