NOĆNO PRESELJENJE Trideset zatvorenika iz Sarajeva prebačeno u KPZ Zenica

KPZ Zenica
Ilustracija

Službenici Sudske policije u Federaciji BiH su tijekom noći izvršili hitno izmještanje, odnosno provođenje 30 osoba lišenih slobode, koja su bila smještena u pritvoru Kazneno popravnog zavoda u Sarajevu. 

Navedena operativna aktivnost je provedena u skladu s naredbama Županijskog i Općinskog suda u Sarajevu, zbog požara koji se u ponedjeljak oko 16.30 sati dogodio na krovu i petom katu zgrade Kazneno popravnog zavoda Sarajevo. 

Provođenja pritvorenih osoba iz Kazneno popravnog zavoda Sarajevo u pritvor Kazneno popravnog zavoda u Zenici su trajala tijekom noći od 22 sata do jutros u 9 sati kada je operativna aktivnost okončana.

U toj akciji sudjelovali su službenici sudske policije iz Sektora za operativne poslove i koordinaciju Sudske policije, Jedinice za specijalističku podršku, Centra sudske policije u Sarajevske županije i Centra sudske policije u Zeničko-dobojske županije. 

S obzirom na potrebu hitnog djelovanja, veliki broj osoba i visok stupanj složenosti operativne aktivnosti, službenici Sudske policije su aktivnosti proveli u koordinaciji i suradnji s policijskim službenicima MUP-a Sarajevske i MUP-a Zeničko-dobojske županije, te zatvorskom policijom - stražom Kazneno popravnog zavoda Sarajevo i Kazneno popravnog zavoda Zenica, što je dodatno doprinijelo da se aktivnost završi nesmetano i sigurno, priopćeno je iz Sudske policije FBiH.