NISTE NAŠ iZBOR Organizatori prosvjeda pozvali Zbor da ne politizira probleme studenata, koji su jedinstveni

Not my izbor
Not My Izbor

Organizatori prosvjedne šetnje protiv online nastave poslali su priopćenje za javnost u kojem pozivaju Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru da loptu ispred Sveučilišta ne prebacuju pred stranačke središnjice, te tako pokušava ugušiti prosvjed.

"Problemi studenata su jedinstveni i isti, bez obzira na njihovo nacionalno, vjersko, pa i stranačko opredjeljenje. Na tisuće ljudi za pandemije su dobili otkaz, među njima su i naši i vaši roditelji. Brojnima su umanjena primanja, brojni imaju više djece na fakultetu. Cijena školarine je previsoka, osobito ako se nastava izvodi djelomično ili potpunosti online. Ne želimo politizirati prosvjed niti nam je to početna ideja bila, početna ideja i ona koju i dalje zagovaramo nije se mijenjala i neće se mijenjati", kažu u priopćenju organizatori prosvjeda.

S tim u vezi pozivaju Studentski zbor da odgovori na sljedeća pitanja: 
Je li istina da je online nastava loša?
Je li istina da studente nitko ništa nije pitao?
Je li istina da su cijene semestara prevelike s obzirom na situaciju?
Ako je sve gore navedeno istina, zašto vi niste organizirali prosvjede?
Je li vas sramota što istinu onih koje biste trebali zastupati pokušavate ugušiti?

"Pokušaji okrivljivanja organizatora za navodnu politizaciju, nije slučajan već je namjeran baš zbog toga što nas se želi razjediniti i brojanjem krvnih zrnaca uništiti plemenite ciljeve", pridodaju organizatori prosvjeda.

Zašto smo baš mi organizatori?

"Od samog početka smo napominjali ljudima koji su nam se javljali, da će miševi ovo namjerno nazvati politikanstvom da se ciljevi unište, ali smo svjesno ušli u tu priču jer je ostale strah da ih profesori ili netko drugi ne bi šikanirao. A mi smo organizirali zato jer nas nije strah, nije nas strah ako budemo imali problema sa profesorima ili bilo kakvih drugih problema. Nije nas strah jer je istina", kazali su. 

"Ovim postupkom Studentski Zbor SuMa samo je dokazao tvrdnje građana i studenata da su obične lutke koje igraju kako im se kaže, te su se ovim postupkom ukopali u svoj rov sramote još više. Zašto Vi dragi Studentski Zbor SuMa niste organizirali prosvjed kada ste vidjeli da se glas studenata ne poštuje. A mi nikome nećemo govoriti kako treba misliti, jer valjda svatko ima svoju pamet da razmisli malo zašto Studentski Zbor SuMa reagira", zaključili su.

Vidimo se u srijedu, 15:30 na dobro poznatom mjestu kružnog toka “Rondo.
Dođite, doćemo!, poručili su organizatori prosvjedne šetnje “Studenti protiv online nastave”, Dario Hrkać i Marko Vračević.